понеделник, 31 март 2014 г.

Всеки регион с различни кулинарни традиции в Италия




Всеки регион с различни кулинарни традиции в Италия

Една от най- известните страни, със своята кулинария е  Италия ,която е  прочута по цял свят и с някои страхотни специалитети ,които са от фамилията на основните продукти. Тук става дума за зехтин, разполагат с едно разнообразие от различни видове сирена , някои от които са маскарпонето и моцарелата, а пък невероятните колбаси като мортаделата и прошуто ,които са от Парма, продължават да блазнят много хора по света.. Тук трябва да добавим и  италианските вина, които безспорно са сред едни от най- добрите.  Италия е страна ,която може да се похвали и с различните и  климатични и географски особености .Нейното население  е  от различни етнически групи, а самите отделни региони са често с независимо историческо развитие от останалите. Може би и заради това всеки регион, и всеки град, си има собствените специалитети, които се различават толкова ,  че не можем да говорим за някаква еднозначна италианска кухня. На разположение са вече толкова много Ранни записвания в Италия и ако имате възможност можете да комбинирате и да разгледате някои по – големи градове и някои по- малки,които не с чак толкова  известни , но бъдете сигурни, че храната ще ви очарова където й да седнете. Имайки предвид, че и в България,като цяло основно хранене е на вечеря, то и в Италия по традиция то се сервира на  вечерята. Главно се  състои от предястие, 2  основни ястия и задължителният десерт. Бъдете сигурни, че  италианците са хора, които много обичат да си угаждат, и можете да видите и обилно похапване още на обяд. В  по - големите градове където е нормално и животът да е много по -  забързан и работещите не разполагат с  много време, и от там идва това, че на обяд се яде нещо по - набързо, а същинското угощение е вечерта, точно както и в нашата страна, което казват много лекари, че не е правилно да се постъпва и да затормозяваме коремите си вечерно време,когато шансовете да се изразходват големи количества калории са по – малки . Но има места и в Италия,където препоръките на лекарите преди лягане да не се прекалява с храната, не се вземат под никакво внимание.
 Италианската кухня може да се превърне като една прекрасна симфонии от различни  аромати, но без да се прекалява с тях. По край  река По, се простират много големи оризови плантации, където има и много сладка  царевицата. Именно от нея се прави варена  полента,което наподобява качамака,  в комбинация се  поднася с месо или доматен сос, може да се добави и масло, но задължително се настъргва и вид сирене, за да  бъде завършено ястието.   Ще ви кажем, че още в миналото именно от  една по  недозряла пшеница  се приготвяла прочутата пица, която е неаполитанско ястие на низшите слоеве на обществото, но по късно станала голям бум, благодарение на американските войници. В  Милано към италианската кулинария се започнало с националният им  италиански кекс Панетоне, което за щастие станало масово търсен във  всички слоеве от населението. Няма как да не споменем и  националната напитка в Италия, но с многото оферти за ранни записвания можете да изберете една дестинация, където да научите и да вкусите нещо по различно, и да вкусите традиционната им напитка, която е виното, като задължително се сервира и вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар