вторник, 21 юли 2015 г.

Важни храни според техният цвят. Какво носят оранжевите и жълтите плодове? Ползата от зелените плодове и зеленчуци.




Важни храни според техният цвят. Какво носят оранжевите и жълтите плодове? Ползата от зелените плодове и зеленчуци.
Оранжевите и жълтите плодове и зеленчуци са пълни с каротиноиди, витамин С. Като цяло те се характеризират с много други хранителни вещества. Ролята, на които е да увеличи силата на защита на нервната система, засилва зрението и предотвратява сърдечно-съдовите заболявания. Избирайте внимателно хранителните продукти, когато посещавате даден магазин или поръчвате онлайн. Не забравяйте, че тези храни ще ги давате на своят организъм. Друга важни съставки, които има в тези плодове и зеленчуци от слънчевата гама са бета-каротинът, който се преобразува от тялото във витамин А. Неговата роля е да  поддържа здрава кожата, както и да подсилва имунната система. Благодарение на приятната комбинация с магнезий и калций, се  изграждат силни кости. Вие какви плодове обичате? Или предпочитате цитруси. Тези, които избират цитрусовите плодове, трябва да знаят какво даряват на организма си. Те съдържат различни фитохимикали, които могат да предпазят от рак. Други действат като вид антиоксиданти и могат да предотвратят попадането на канцерогенни вещества в тялото. Много често при едно обикновено почистване, когато се използват препарати за почистване, ние се чувстваме леко замаяни. Важно е  в този момент да хапнем един плод, веднага ще усетим разликата.
Зелените плодове и зеленчуци, които могат да се консумират по всяко време на годината, са богати на фибри, както и на фолиева киселина, тук също присъства лутеин, заедно със зеаксантин правят, вие давате една невероятна бомба от полезни вещества за вашият организъм. Употребявайки зелени храни приемате калций, бета-каротин и витамин С. Трябва да отбележим, че лутеинът е естествен антиоксидант, съдържащ се в зелените зеленчуци и плодове, заедно с зеаксантинът помага за поддържане здравето на очите и понижаване на риска от развитие на дегенерация на макулата. Богати са и на фолиева киселина, важна за бременните жени, тя намалява риска от вродени увреждания на бебето. С редовна консумация на зелени плодове и зеленчуци, може да се регулира лошия холестерол, храносмилането и се подобрява цялостното функциониране на имунната система. Забелязали ли сте предпочитание на цветовата гама храни, които консумирате. Има ли разделение на червени и зелени? В една салата от краставици и домати, вие кой зеленчук предпочитате да хапвате? Важно е да знаете, че не бива да се лишавате от тези храни, независимо от диетата ви, освен ако не е свързана със здравословен проблем. Поемате ли достатъчно количество полезни вещества? Колко оранжеви плодове или зеленчука можете да изброите в този момент? Според вас колко време ще  е необходимо всички храни да бъдат БИО?

Няма коментари:

Публикуване на коментар